Böhm Kornél kommunikációs szakértő szerint

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listájának vezetője eddig sikeresen túlélte az ellene indított negatív kampányt. A lejáratás sikeréhez egy központi tulajdonság megtalálása kell, azonban esetében még nem alakult ki ilyen jellegű támadhatóság.

A Karaktergyilkosság - Lejáratás a gúnynévtől az álhírig könyv szerzője, a Spirit FM Letöltendő című műsorában úgy fogalmazott:

Magyar Péter, a „teflonarcú” politikus eddig képes volt ellenállni a negatív kampányoknak, és szavazótábora mintha nem gyengülne a támadásoktól.

A szakmában „teflon face″-nek, azaz teflonarcúságnak nevezett ellenállóképesség receptje nem ismert, de az tény, hogy az ilyen emberről leperegnek a negatív kampányok. A saját szavazótáborában nem gyengíti a támadás  – foglalta össze az atv.hu a beszélgetést. 

Ilyen volt például Bill Clinton, a volt amerikai elnökökön hivatali ideje alatt nem fogott semmilyen támadás

A kommunikációs szakértő szerint

a karaktergyilkosság nem csupán egy egyszerű hírnév elleni támadás, hanem egy jól megtervezett, tudatosan végrehajtott akció, melynek célja egy személy vagy szervezet reputációjának megsemmisítése vagy jelentős gyengítése.

A karaktergyilkosság nemcsak politikai, de üzleti és személyes kapcsolatokban is jelen lehet.

A karaktergyilkosságnak különböző formái vannak,

  • a pletykáktól a suttogó propagandáig;
  • még a családi kapcsolatokban is előfordulhatnak, például egy rossz anyós-vej viszonyban;
  • az üzleti életben is kegyetlen küzdelem tud kibontakozni, a családi dimenzióban pedig a válóperek gyakran szolgálnak táptalajt a negatív folyamatnak, kommunikációnak.

Böhm Kornél hangsúlyozza, hogy

napjaink politikájában a karaktergyilkosság egyre gyakoribb fegyver, különösen a negatív kampányokban. A pártok részére profi kommunikációs tanácsadók dolgoznak ki egyre komplexebb és hatékonyabb terveket, hogy az ellenfeleket lejárassák.

Példaként említette Vona Gábort, a  Jobbik egykori elnökét, akit két fázisban támadtak: először meleg-vádakkal illeték, majd azzal, hogy keresztény létére muszlim érdekeket képvisel. Böhm Kornél szerint ez a stratégia megzavarta Vona Gábor felépített tervét és megtörte a lendületét, majd ki is szállt a politikából hosszú időre.

Magyar Péter előjött a számokkal, ostrom alatt a közmédia

A Tisza Párt alelnöke közösségi oldalán Magyarország gazdasági állapotát vette górcső alá. Az élelmiszerinfláció több mint 47 százalék volt két év alatt.

A részletekről ITT írtunk bővebben.