Azt írták, a tulajdonos import vámkezelést kezdeményezett a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága egyik vámudvarában.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a konténerben található 97 doboz (távol-keleti származású) építőjáték feltehetően szellemi tulajdonjogot sért. A dobozok három különböző típusú, sok apró műanyag kockából összerakható sportkocsi darabjait rejtették.

A pénzügyőrök értesítették a szellemi tulajdon jogosultjának képviselőjét. Beigazolódott, hogy a védjegyjogosult engedélye nélkül akarták forgalomba hozni az ábrás védjegyoltalom alatt álló termékekre hasonlító játékokat, amelyek alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére – tették hozzá.

 

2030-ra eltűnik a Lego, amit ismerünk

Kivonja a műanyagot a dán játékgyártó a termékeiből, és helyettük környezetbarátabb, kevésbé szennyező, de biztosan szénhidrogénmentes alapanyagokra áll át. Ezt egyszer már megígérték, de a kudarcból most - ígérik - erőt merítenek, és gyorsabb tempóra váltanak. Bővebben --->

NAV munkatársai a mintegy 8 millió forint értékű hamis játékot lefoglalták és intézkedtek megsemmisítésükről. Az ismeretlen eredetű hamisítványok az egészséget is veszélyeztethetik, ezért megvásárlásuk, használatuk kockázatos – olvasható a közleményben.