A belga főváros kormányzati és diplomáciai negyedében található egy villa, melyet még 2021-ben vett meg a magyar kormány.  

Korábban az árát 5-7 millió euróra becsülték, plusz 5,6 millió euró a felújítási költség, tehát a végösszeg több mint 15 és fél millió eurónál nem áll meg, amire az adófizető magyarok pénze megy.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte: ilyen jó helyen és ilyen kedvezően soha többé nem tudnának ingatlant venni Brüsszelben.

miniszter munkatársa a Népszavának a kormányinfó után elmondta, hogy a vételár 10 millió euró volt.

A tárcavezető szerint az épület Magyarország uniós elnökségét fogja szolgálni 2024 második felében, utána pedig kulturális házként megmaradhat Brüsszelben, a Zinner utcában az Orosz Föderáció épülete szomszédságában.

 

Méregdrága tárgyakkal veszi körül magát Novák Katalin a Sándor-palotában

Novák Katalin köztársasági elnök berendezkedett a Sándor-palotában: átnevezték az államfő hivatalát, új bútorokat, autókat, informatikai eszközöket és a világ legszínvonalasabb versenyzongoráját szerezték be számára, hogy jobbá tegyék a munkakörnyezetét. Csak az informatikai eszközbeszerzés 8 és fél millió forintot tett ki. Bővebben >>>