A Magyar Légierő átvette az első két Airbus Helicopters H225M típusú, többcélú helikopterét. A 16 darabos megrendelés első példányai a tervezett időben érkeztek meg a Magyar Honvédség Kiss József 86. helikopterdandár szolnoki bázisára. A repülőgépeket Bruno Even, az Airbus Helicopters ügyvezető igazgatója adta át.

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült leszállítanunk az első két H225M típusú helikoptert a Magyar Légierőnek. A hadsereg többcélú légi járművet vehet át, amely harctéren már bizonyított, és egy rendkívül sikeres helikoptercsalád legújabb verziója. A Magyarországon már hadrendbe állított H145M könnyű helikopterekkel együtt Magyarország olyan modern flottával rendelkezik, amelyet többféle katonai misszióban használhatnak és büszkék vagyunk arra, hogy a mi helikoptereinket választották az ország számára kulcsfontosságú feladatok ellátásához” 

– mondta az ügyvezető igazgató. 

Az Airbus támogatást nyújt a pilóták kiképzésében, és műszaki támogatási csomagot biztosít a legmagasabb szintű rendelkezésre állás biztosítása érdekében. 

A Magyar Légierő által kiválasztott H225M a legmodernebb kommunikációs képességekkel rendelkezik, elsősorban szállítási, kereső-kutató és különleges missziókhoz használják majd. Fejlett repülésvezérlő rendszere, négytengelyes robotpilótája, kivételes hatótávolsága és terhelhetősége, tágas, 24 fő szállítására is képes kabinja, fegyverzete és éjjellátó képessége lehetővé teszi, hogy a legnagyobb kihívást jelentő missziókban is bevethessék.

A Magyar Légierő H225M flottájának egy részét HForce fegyverrendszerrel szerelik fel, így azok légi támogatást is nyújthatnak. A többcélú Super Puma család tagjaként a H225M-et Franciaországban, Brazíliában, Mexikóban, Malajziában, Indonéziában, Thaiföldön, Kuvaitban és Szingapúrban állították már hadrendbe.