Vasárnap a The Guardian című brit lap írta meg, hogy több, Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szövetséges politikai szereplő és szakértő is Washingtonban tárgyalhat kedden az amerikai republikánusokkal, ahol várhatóan a magyar fél az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai támogatás megszüntetését szorgalmazza.

A lap szerint Ugrósdy Márton, a miniszterelnök politikai igazgatóságának helyettes államtitkára és Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője mellett a washingtoni magyar nagykövetség néhány tagja is meghívást kapott az eseményre – írja az Index, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a cikk megjelenését követően néhány órával azonban mind Ugrósdy Márton, mind Demkó Attila neve eltűnt és helyettük a „magyar Külügyi Intézet tagjai” kifejezést tették az anyagba.

Demkó Attila közösségi oldalán azt írta, hogy a publikálást követően mindkét telefonját, valamint okosóráját is meghekkelték. A biztonságpolitikai szakértő szerint „nagyon vicces lett az új óraszámlap, igazán humoros”. Az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője szerint bárkitől is jött mindez, teljesen felesleges figyelmeztetés volt, mert mint írta,

az égvilágon semmi sem készül itt, egy normális think-thank beszélgetésen kívül.

A szakértő felhívta követői figyelmét arra, hogy ha mostanában bármilyen furcsaság jelenik meg tőle a a közösségi média különböző platformjain, az nem tőle származik.

Demkó Attila sem az X-re (korábbi Twitter), sem más fórumra nem posztol addig, amíg át nem nézette a telefonjait.

Bárkit érhet hekkertámadás, főleg miközben a karácsony előtt tökéletes ünnepi ajándékokat keresi. Az internetes rendelők is csalók áldozatai lehetnek az ESET elemzése szerint: a bűnözök többnyire ilyenkor is arra akarják rávenni a felhasználókat, hogy rákattintsanak egy kártékony linkre, amely például egy kivételes és hamarosan véget érő lehetőség a potenciális vevő számára. Hogy hogyan működik ez, arról itt olvashatnak többet >>>