Az európai parlamenti (EP-) választás legfontosabb kérdése, hogy Európa háborúba megy vagy béke lesz - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Menczer Tamás szerint aki azt mondja, hogy nem ez a legfontosabb kérdés, az hazudik. Ugyan a baloldaliak azt mondják, hogy nem a háború a legfontosabb kérdés ma Európában, ez azért van, mert ők háborúpártiak, és nem akarnak erről beszélni – fogalmazott.

Elküldenék Stoltenberget, Macront és a bombázgatókat az ukrán frontra

Jens Stoltenberg kérjen bocsánatot vagy mondjon le, ha Ukrajnába akarnak menni harcolni menjen ő vagy Emmanuel Macron - mondta vasárnap Matteo Salvini olasz helyettes miniszterelnök, a Liga jobboldali párt főtitkára, elfogadhatatlannak nevezve az Oroszország elleni támadás felvetését. Orbán Viktor miniszterelnök szerint a NATO brüsszeli bizottságiban háborús tervezés zajlik.

A háborúpártiak a gyengéket bedarálják, ez látható Németországban is - jelezte. Rámutatott: Németország onnan indult, hogy sisakokat küldenek, ma már tankokat visznek és sorkatonaságot akarnak.

A kormánypártok kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a németek egyértelműen kötelező sorkatonaságot akarnak, ezt mondta a védelmi miniszterük, a bajor miniszterelnök, Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője pedig már európai dimenzióban akar kötelező sorkatonaságot. Más német politikusok, tartományi miniszterelnökök pedig pártokon átívelően mondják azt, hogy a kötelező sorkatonaságot a nőkre is ki kell terjeszteni, mert az úgy igazságos – tette hozzá.

Kiemelte: Magyarország békéjének védelme nem egy lezárt folyamat, azt folyamatosan, tárgyalásról tárgyalásra meg kell védenie a miniszterelnöknek. Ez csak akkor lehetséges, ha a magyar emberek június 9-én világos igent mondanak a békére és odaállnak Orbán Viktor miniszterelnök mellé.

Menczer Tamás megdöbbent azon, hogy Piliscsabán a KDNP-s polgármester az iskola mellől el akarja távolítani a Stop háború! feliratú plakátot. Ez a plakát ugyanis közterületen teljesen jogszerűen lett elhelyezve, és a gyerekekre nem a plakát, hanem a háború jelent veszélyt – mondta.

Piliscsabán a helyi baloldali, háborúpárti önkormányzati politikusok támadták meg a plakátot, és a helyi KDNP-s polgármester a fideszes választókerületi elnökkel, Czuczor Gergellyel együtt összecsinálta magát, és teljesítette azt a parancsot, amit a helyi háborúpárti baloldali politikusok kiadtak. Ez szégyen 

– jelentette ki Menczer Tamás.

Ha valaki a háborúpárti baloldali politikusokat akarja kiszolgálni, akkor át kell állni, van erre példa, ott van Magyar Péter - közölte. Megjegyezte: meg kell nézni, kik finanszírozzák Magyar Pétert - pontosan ugyanazok, akik Márki-Zay Péter mögött voltak -, és meg kell nézni a jelöltjeit. Példaként hozta fel Kollár Kingát, aki azt mondta, hogy szégyelli, hogy magyar, és agymosottnak nevezte a magyarokat a békepárti álláspont miatt.