Sajnálatát fejezte ki és együttműködik a hatóságokkal a teherautó sofőrje. A rendőrség a letartóztatását kezdeményezte, ám az ügyészség a körülményeket figyelembe véve ezt nem tartotta indokoltnak, mivel büntetlen előéletű, és közlekedéssel kapcsolatos szabálysértése sem volt korábban, továbbá az életkörülményei is rendezettek, ezért a férfi szabadlábon védekezhet – értesült a 24.hu.

A teherautó sofőrje kedd reggel pesterzsébeti Gyulai István Iskola udvaráról akart kiállni, amikor kidöntött egy kőkerítést, ami rádőlt egy harmadik osztályos gyermekre. A kisfiú a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Vele volt az édesanyja is a tragédiakor, aki szintén megsérült, őt mentők vitték kórházba. A sofőrt ezután kihallgatták és őrizetbe vették.

A nyomozó hatóság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a férfit gyanúsítottként. A férfi nem jelentette be panaszt a gyanúsítás ellen, és részletes vallomást sem tett a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport