A közlemény szerint a május 19-én megtartott „Gyerekeket bántasz! 7IGEN-nel a gyermekbántalmazó rendszer ellen” elnevezésű demonstrációt követően a résztvevők az esti órákban tömegesen az Oktogontól a Fidesz Lendvay utcai székházához indultak, ahol a Készenléti Rendőrség rendőrei az utcát a személy- és gépjárműforgalom elől elzárták – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A rendőrség a tüntető tömeget többször felszólította, hogy távozzanak a helyszínről, a résztvevők azonban ennek nem tettek eleget, és egy nagyobb létszámú csoport tolni kezdte a rendőrsorfalat.

A férfi – aki ellen eljárást indítottak – a testével tolta a rendőrsorfal első sorában álló egyik rendőrt, majd nagy erővel, ököllel felé ütött. Az ittas állapotban lévő elkövető ütése a rendőr sisakjának plexijét érte.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség két héten belül bíróság elé állította a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését már a nyomozás során beismerte.

Pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt, és egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte. Az ítéletet mind az ügyészség mind pedig a vádlott és védője tudomásul vette – áll a közleményben.