Aranyat ért a májusi eső, pontosabban 95 ezer kilónyi élelmiszeradományt a rászoruló embereknek, családoknak.

Az ország 115 településén, összesen 200 Tesco és ALDI áruházban gyűjtött felajánlásokat pénteken és szombaton a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Az összefogásban közel 3000 önkéntes működött közre, akik egy-egy konzerv, tészta vagy egyéb, hűtést nem igénylő élelmiszer megvásárlására kérték a vásárlókat, hogy a következő hetekben a boltok környéken élő nélkülöző emberek között oszthassák ki azokat – derül ki a Magyar Élelmiszerbank Egyesület sajtóközleményéből. 

Az akció szívet melengető eredménnyel zárult: több mint 108 millió forint értékű élelmiszert sikerült összegyűjteni, amiből az Élelmiszerbank 19 ezer nehéz sorsú ember számára tud csomagokat összeállítani.

Példaértékű az emberek szolidaritása

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tíz év alatt több mint 2,3 millió kiló tartós élelmiszert tudott összegyűjteni, és a rászorulókhoz eljuttatni hasonló kampányok útján. Az Élelmiszerbank azoknak a tömegeknek szeretett volna támaszt nyújtani, akiket az elmúlt időszak áremelkedései sodortak létbizonytalanságba.

Köszönetet mondunk minden adományozónknak, valamint a közreműködő kereskedelmi láncoknak, a Tescónak és az ALDI-nak. Hálásak vagyunk az önkénteseinknek is, akik nagyon sok energiát megmozgattak a hétvégén a rászorulókért. Rájuk most vár egy még fontosabb feladat. A következő hetekben majdnem húszezer nélkülözőnek fogják átadni az összegyűlt adományokat. Sok erőt kívánunk nekik ehhez a felelősségteljes küldetéshez is

– mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.