A fiatalok pénzügyi tudatosságának, pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást kötött az MNB-EduLab Nonprofit Kft. és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU).

Az erről szóló közlemény szerint bár biztatóak a trendek, még sok teendő van e területen. A leginkább fejlesztendő területek:

  • a meglévő tudás gyakorlati alkalmazása, 
  • a pénzügyi döntéseket befolyásoló egyéb tényezők ( motivációk, tervszerűség, körültekintés).

Kocziszky Györgyöt, a METU rektora szerint a diákoknak meg kell érteniük a pénzügyek alapjait, a hitelek kezelését és az egyéb pénzügyi készségeket, hogy sikeresen vezessék anyagi ügyeiket az egyetemi éveik alatt, miután ebben az időszakban alapozzák meg a későbbi, felnőtt életük anyagi alapjait is.

Az egyetem számára kiemelten fontos, hogy a magyar és külföldi hallgatók pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében a hallgatóknak magas minőségű szolgáltatásokat nyújtsanak, ennek jelentős állomása a megállapodás.

Az MNB-EduLab Nonprofit Kft. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leányvállalataként jött létre azzal a céllal, hogy minőségi, digitális tananyagokat fejlesszen és biztosítson a gazdasági témák iránt érdeklődők számára, az egyetemi hallgatóktól kezdve a sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberekig.