Stratégiai megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Market Építő Zrt. A megállapodással a vállalati és az akadémiai szféra együttműködésében rejlő szinergiák kihasználását célozzák meg.

A közlemény szerint a három éves megállapodásban foglalt stratégiai partnerség részeként a Market szenior menedzserei rendszeres tartanak majd szakmai előadásokat és szemináriumokat a saját vállalati működésükről és iparági példákról, fókuszban a projektmenedzsment- és vezetési ismeretekkel.

Corvinus ezzel párhuzamosan félévente tudományos fórumot biztosít majd a vállalatnak a közös gondolkodás, továbbá a piaci és iparági igények, kockázatok és kihívások felismerésére és kezelésére.

A Market Építő Zrt. részt vállal az innovációs és a kutatás-fejlesztési együttműködésekben, továbbá az egyetem stratégiai irányairól szóló párbeszédekben.

Korábban az egyetem idén már több megállapodást is kötött, többek között az ExxonMobillal, az EY Magyarországgal, valamint a Hewlett Packard Enterprise-zal.

Szabó Lajos, a Corvinus megbízott rektora a megállapodás aláírásakor azt mondta: folyamatosan bővíti élő vállalati partneri körét az egyetem, hogy a hallgatók saját szakmai kapcsolatokat kezdhessenek el kialakítani, a végzés után pedig a piaci elvárásoknak megfelelően, hatékonyan alkalmazzák a tanultakat.

Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója úgy nyilatkozott, reményeik szerint az együttműködés „nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy az egyetem végzett hallgatói gyakorlatorientált, projektmunkára fogékony attitűddel lépjenek ki a munka világába”.

Olyan listán a Corvinus, ami más magyar egyetemnek nem sikerült

A Budapesti Corvinus Egyetem is felkerült az Európa legjobb üzleti iskoláit tartalmazó listára, a rangsort a Financial Times állítja össze évről évre.
Hogy kikkel emlegetik egy lapon a magyar egyetemet, itt megtudhatja--->