Ha a békéscsabai gyermekeknek hétvégén is szükségük van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezik őket a gyulai gyermekgyógyászati osztályra; a kezelésüket ott folytatják a teljes gyógyulásig – számoltunk be róla szerdán. 

Nos, azóta a kórház igyekezett magyarázatot adni, hogy miért is van szükség erre az intézkedésre. Az ok az ideiglenes szakemberhiány.

Néhány kolléga szülni megy, mások átmentek az alapellátásba, de a tagkórházak közötti betegszállítás egyébként is mindennapi rutin: ezért kell hétvégenként Gyulára szállítani a fekvőbeteg gyerekeket a békéscsabai kórházból

– derült ki az intézmény válaszából, amelyet a hvg-nek küldtek. 

Amint írták a távozások nem érintik a megye ellátásbiztonságát, a csecsemő- és gyermekgyógyászati szakellátás Békés vármegyében, az eddigieknek megfelelően, folyamatos és biztonságos. Kiemelték, hogy szeptember elsejével öt pályakezdő kolléga kezdi meg munkáját a Békés Megyei Központi Kórházban. A két tagkórház között 15 km a távolság és négysávos gyorsforgalmi út köti össze.

Hiszik vagy sem, hétvégére haza kell vinni a fekvőbeteg gyerekeket egy kórházból

Ha Békéscsabán a gyermekeknek hétvégén is szükségük van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezik őket a gyulai gyermekgyógyászati osztályra. Bővebben --->