A reggeli órákban még úgy tűnt, hogy nyugalmas napja lesz a forintnak, ám azóta ismét esni kezdtünk - mondta a Napi.hu érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci kereskedője. Ennek következtében jelenleg a forint a régió legrosszabbul teljesítő tagja, hiszen a török líra tartja reggeli szintjét az euróval szemben, míg a zloty sem bukott eddig akkorát, mint a hazai fizetőeszköz.

Egyelőre tehát a 312-öt ostromoljuk és egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy válaszút elé érkezett Magyarország - véli Csajbók, majd hozzátette, hogy az eddigi globális környezet alkalmas volt arra, hogy egyszerre lehessen alacsony alapkamat és (viszonylag) erős forint, ám mára úgy tűnik, hogy ez a kettősség nem tartható fent tovább. A szakértő szerint a jegybank inkább az alapkamathoz ragaszkodik majd a jövőben is, ám ha a forint 315-ig tovább gyengül, akkor verbális interveniálásba kezdhetnek.

Az ING Bank devizapiaci kereskedője szerint tényleges közbelépés az MNB részéről leghamarabb 325-ös szintnél lehet, mivel a kamatcsökkentés elindításakor valószínűleg számoltak valamekkora forintgyengüléssel.

Mindezek ellenére a mai napon nem vár mozgást Csajbók, vélhetően maximum 313-314-ig gyengülhetünk az euróval szemben. Fél 12-kor egyébként egy euró 311,8, egy dollár 230,4, egy font 379, egy svájci frank 254,8, míg a japán jen 2,2501 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!