A csütörtöki kereskedést számtalan hír befolyásolta, így például a vártnál jobban csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma, illetve a prognózisoknál nagyobb mértékben nőtt a Philly Fed index.

Az is segítette az erősödést, hogy Ben Bernanke Fed-elnök csütörtökön a szenátus banki bizottsága (Senate Banking Committee) előtti meghallgatásán gyakorlatilag megismételte a képviselőház pénzügyi bizottsága előtt tett kijelentéseit, miszerint a Fednek nincs meghatározott menetrendje a kötvényvásárlási program leépítésére, a gazdaság teljesítményétől függően szűkítheti, de akár bővítheti is a program keretösszegét.

Mindennek köszönhetően a Dow Jones ipari átlaga és az S&P-500 0,5 százalékkal erősödött, a Nasdaq pedig stagnált. A DJIA 15548, míg az S&P-500 1689 ponton zárt, amivel mindketten sosem látott magasságokba emelkedtek. Előbbinek egyébként ez az idei 27., míg utóbbinak a 21. csúcsdöntése idén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!