A Fox Corporation A osztályú részvényei hétfőn 5,4 százalékkal süllyedtek, mielőtt 2,9 százalékra csökkentették volna veszteségüket, miután a vállalat közölte, hogy Tucker Carlson azonnali hatállyal távozott. A távozásra néhány nappal azután került sor, hogy a csatorna beleegyezett, hogy 787 millió dollárt (267,58 milliárd forint) fizet a Dominion Voting Systems Inc. által indított rágalmazási per rendezésére.

„A Fox Cable News most újjáépítési üzemmódban van, és valószínűleg időbe telik, amíg a részvények talpra állnak. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit fog mondani a Fox a hirdetőknek, és hogyan fogja betölteni a hiányt a programozás és a nézettség tekintetében” – mondta Brandon Nispel, a KeyBanc Capital Markets elemzője. 

A Fox News Media márciusban tartotta éves upfront prezentációját a hirdetők számára. Akkor a cég vezetői azt mondták, hogy a Dominion-per nem befolyásolta a csatorna üzletmenetét.

A sportot nem számítva a Tucker Carlson TonightNielsen legfrissebb nézettségi adatai szerint a legjobb nézettségű főműsoridőben sugárzott adás volt a kábeltelevízióban, az esti nézettség időnként meghaladta a 3,7 milliót. Ennek ellenére a csatorna valószínűleg visszanyeri az össznézettségének nagy részét, amint bejelentik a műsorvezetőt helyettesítő személyt – mondta Nispel.

Zuhanórepülésben a konzervatív részvények

Ahogy a Carlson következő állomáshelyével kapcsolatos spekulációk elterjedtek, a befektetők felkapták a Peter Thiel által támogatott konzervatív videohálózat, a Rumble Inc. és a Trump Mediával egyesülő, speciális célú felvásárló cég, a Digital World Acquisition Corp. részvényeit. Mindkét részvény visszaesett, a Rumble részvényei 6 százalékkal, míg a Digital World 2,9 százalékkal emelkedtek.

„Carlson távozása mindenképpen nyomot hagy a Foxon” – mondta Matthew Tuttle, a Tuttle Capital Management vezér- és informatikai igazgatója, aki a Rumble részvényeit felvásárolta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!