A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 378,14 pontos, 0,75 százalékos emelkedéssel, 50 720,71 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 6,6 milliárd forint volt, a vezető részvények drágultak az előző napi záráshoz képest.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a pozitív nemzetközi hangulat a nyugati tőzsdékről átgyűrűzött a BÉT-re, sőt a magyar tőzsde még felül is teljesített azokhoz képest.

A forgalom a 10 milliárd forint körüli megszokott szinthez képest alacsony volt csütörtökön, ahogy az lenni szokott az év végén - jegyezte meg.

Egy fontosabb hír látott napvilágot a nap folyamán: a horvát kormány felfüggesztette az INA visszavásárlását, ami az "állóháború" folytatását jelenti a felek között. Az olajipari vállalat papírjainak értékét ugyanakkor a bejelentés nem befolyásolta jelentősen - tette hozzá.

Szélesebb kitekintésben az elemző szerint jó évet zártak a nemzetközi tőzsdék és BÉT is, amiben szerepet játszott az is, hogy a gazdaságok lassan kilábalnak a koronavírus okozta válságból. Hozzáfűzte: az s&p 500 index 30 százalékkal emelkedett december végére tavaly ilyenkorhoz képest, miközben a BUX 20 százalékos teljesítményt mutatott fel.

Csütörtökön az előző nap zárásához képest a Mol 20 forinttal, 0,80 százalékkal 2520 forintra erősödött, 1,0 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 180 forinttal, 1,10 százalékkal 16 600 forintra nőtt, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,24 százalékkal 411,50 forintra emelkedett, forgalma 74,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,29 százalékkal 8725 forintra erősödött, a részvények forgalma 877,5 millió forintot ért el.

A BUMIX 4232,45 ponton zárt csütörtökön, ez 22,79 pontos, 0,54 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!