Cac40

A nyári hónapok meredek emelkedése után kissé lassult a francia börze lendülete, majd az elmúlt hetek leginkább oldalazásként leírható mozgását követően a Cac40 negatív korrekciója mélyrepülésbe fordult át. A rövid távon túladott állapotba kerülő francia börze pozitív korrekcióval búcsúztatta a pénteki kereskedést, azonban a hét első napján ismét az eladók vették kezükbe az irányítást. Bár a 4090-es támasz törése esetén a 4043-4000-es támasz zóna felé vezethetne az index útja, azonban az elmúlt hét méretes zuhanása után nem kizárt a pozitív korrekció lehetősége sem; utóbbi esetben az első kiemelt ellenállást a 4235 jelentheti majd.

CAC40
Kép: Admiral Markets

EURHUF

Kifulladni látszott az elmúlt hét folyamán jellemző negatív korrekció: az EURHUF kurzusa nem tudott a fontos 300-as szint alá erősödni a hétfői kereskedés első felében. Felfelé a 303,10-303,80-as zóna fontos ellenállást jelent rövid távon; míg a következő érdemi szintet a 308 jelenthetné a forint számára. Mindemellett a jelenlegi szintekről újra lefelé mozdulva el a 300-as szint-, valamint a rövid távú emelkedő trendvonal által közrefogott tartomány kiemelt támasz-zónaként funkcionál.

EURHUF
Kép: Admiral Markets

Ezüst

Folytatódó lecsorgást hozott a november az ezüst számára. A nemesfém kurzusa a 20,60-as szint alá süllyedve a közeljövőben ismét fontos támasz közelébe csúszhatna vissza: a decemberi, 18,80-as lokális mélypont alá ereszkedve a 18,40-es szint jelenthetne fontos támaszt; míg felfelé első körben a 21-napos mozgó, majd az immár ellenállásként funkcionáló 20,60-as szint állhatna a lehetséges pozitív fordulat útjába.

Ezüst
Kép: Admiral Markets

Cac40, EURHUF, Ezüst - technikai elemzés 2013.12.09.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!