Dax30

Folytatódott a negatív korrekció az európai börzéken, míg a befektetői profit-realizálás közepette a német részvényindex jelentős mínuszokat szedett össze kedden. A Dax a hét második napjának esését követően a hosszú távú emelkedő csatornába süllyedt vissza: az index a rövid távú emelkedő trendvonal közelében billegve indította a szerdai napot; míg a 9200-as alatti szint alatt bezárva a csökkenés akár folytatódhatna a későbbiekben.

DAX30
Kép: Admiral Markets

USDJPY

Kissé megtorpanni látszott a jen gyengülése a hét első felében. Az elmúlt hetekben az USDJPY kurzusa a májusi lokális tető közelébe kapaszkodott fel; így a rövid távon túlvettséget mutató devizapár esetében egyelőre az esetleges korrekció tűnik valószínűbbnek.

Amennyiben az emelkedése folytatódna, a 103-as szint fölé kúszva, a 103,75-ös lokális maximumot veheti célba a jegyzés, míg lefelé; a rövid távú emelkedő trendvonal törését követően a 101,50-101,15-ös zóna, majd a 100,60-as szint jelenthet támaszt.

USDJPY
Kép: Admiral Markets

FtseMib

Dél felé vette az irányt a milánói börze is: az elmúlt hónapok kereskedési sávjából lefelé kitörve, nagyot esett az FtseMib a hét első felében. A rövid távú emelkedő trendvonal törését követően további csökkenés következhet: fontos támaszokat a 17 939-es, és a 17 631-es szint jelenthet majd; míg 18 635 felett bezárva számíthatnánk ismét a pozitív fordulat lehetőségére.

FtseMib
Kép: Admiral Markets

DAX30, USDJPY, FTSEMIB - technikai elemzés 2013.12.04.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!