Ma indult el a kiemelt kamatozású Prémium Magyar Állampapírok (PMÁP) és a Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) értékesítése. A jelek szerint mindenki ilyet akar venni, mert reggel óta elérhetetlen a Magyar Államkincstár webes felülete, a Webkincstár.

A honlapon ez a szöveg fogadja az ügyfeleket most már: 

Tisztelt Ügyfeleink!

Az új, kiemelt hozamú lakossági állampapírok rendkívüli népszerűsége okán a Webkincstár és MobilKincstár rendszerekben időközönként átmeneti lassulás tapasztalható. A Magyar Államkincstár folyamatosan monitorozza a rendszerek működését és minden szükséges intézkedéseket megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek kiszolgálása zavartalan legyen.

Az esetleges kellemetlenségért elnézésüket kérjük, szíves megértésüket köszönjük!

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) háromféle új szuperállampapírt bocsátott ki, amelyek mától vásárolhatók meg. A 2029-es lejáratú PMÁP az átlagos éves infláció fölütt 1,5, a 2027-es pedig 0,75 százalékos kamatot fizet majd, de az első kamatperiódusban 11,75 százalékos lesz a kamatuk. Jövőre pedig várhatóan még több, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss inflációs jelentése ugyanis 13,5-14,5 százalék körüli áremelkedéssel számol az idén, és jövőre is bőven két számjegyű inflációt vár. 

A másik szuperpapír, a BMÁP a három hónapos diszkontkincstárjegy kamatát követi, afölött egy százalékpontos kamatot fizet. A futamideje három év, és negyedévente fizeti ki a kamatokat. A kezdőkamata 11,32 százalékos. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!