Lekerült a Richter az Erste Bank elemzőinek régiós "top pick 10"-es listájáról, ezzel az utolsó magyar kedvenc is távozott a leginkább vételre javasolt régiós részvények klubjából. Az Erste elemzői továbbra is kedvezően ítélik meg a Richter kilátásait, azonban az árfolyam köszönhetően az MSCI indexek kosarába való bekerülésnek is jelentősen emelkedett az elmúlt időszakban. A mai 4500 forintos árfolyam már alig marad el az Erste  által megadott 4780 forintos célártól, így további jelentős felértékelődést ez alapján már nem tartanak valószínűnek.

Nem csak a Richter került le a listáról, de hasonló okok miatt a szektortárs szlovén Krka részvényei sem szerepelnek már rajta. A két gyógyszerrészvény helyett új szereplőként most két török részvényt, a Tofas autógyártó cég és a török légitársaság, a Turkish Airlines papírjait javasolják vételre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!