A DJIA-30 index 0,12 százalékos, az S&P-500 index 0,08 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,07 százalékos erősödéssel nyitott kedden. A hétfői kereskedést az S&P index rekordon fejezte be és így rekordon kezdhette a keddi tőzsdenapot is.

Az értékpapírpiacokon világszerte kezd csitulni az aggodalom az új vírusvariánsnak kezdetben tulajdonított gazdasági növekedést fékező hatás miatt. A tőzsdéken megindult az év végére egyébként is jellemző lendületes indexemelkedés. Az elmúlt hetet mindhárom index nyereséggel fejezte be, a DJIA 1,7 százalékossal, az S&P 2,2 százalékossal, a Nasdaq Composite 2,8 százalékossal.

Az amerikai indexek jelentős nyereséggel fogják tudni befejezni az évet, sorban a harmadikat egymás után. A DJIA éves nyeresége jelenleg 18 százalék felett, az S&P éves nyeresége 27 százalék felett, a Nasdaq index nyeresége pedig 23 százalék felett jár.

Az olajár november vége óta a legmagasabb szintre emelkedett; az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 1,06 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 76,37 dolláron, a Brent nyersolaj ára pedig 0,78 százalékkal ment fel 79,21 dollárra. A WTI ára 63 százalékkal, a Brent ára 59 százalékkal áll az év eleji felett.

Az arany spot ára 0,12 százalékkal erősödött unciánként 1812,99 dollárra. Az arany ára az év eleje óta hét és fél százalékkal csökkent.

Az eurót 0,11 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1317 dolláron. Az év eleje óta az euró hét százalékkal gyengült a dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!