Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalat elnöke, Hui Ka Yan egy vasárnapi ülésen fogadkozott, hogy decemberben 39 000 ingatlanegységet adnak át, szemben az előző három hónap kevesebb mint 10 000 darabjával. Mindez fordulatot jelent a bedőlés határán ingadozó Evergrande-nél: az elmúlt hónapokban a cég fizetésképtelen volt, projektjei álltak - számolt be a Reuters.

Az Evergrande, amely több mint 300 milliárd dollárnyi adóssággal küzd, és fennáll a veszélye annak, hogy Kína eddigi legnagyobb fizetésképtelenné váló cége lesz, eszközök és részvények eladásával próbál készpénzt szerezni. A társaság a hónap elején elmulasztotta a 82,5 millió dollár értékű offshore (vagyis Kínán kívüli) lejáró kötvénykamatainak fizetési határidejét, ami azzal fenyegetett, hogy a nagyjából 19 milliárd dollár értékű nemzetközi kötvényei keresztcsődöt indítanak el.

A Fitch és az S&P "korlátozott nemteljesítőre", illetve "szelektív nemteljesítőre" minősítette le az Evergrande-et a fizetés elmulasztása után. A kínai ingatlanfejlesztőnél kedden újabb, 255 millió dollár értékű kamatszelvény-fizetést esedékes a 2023. és 2025. júniusi kötvényeire.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!