Bár a forgalmazás csupán alig egy hete kezdődött, már így is több száz ügyfél vásárolt tízmillió eurót meghaladó összértékben a Pemákból - tudta meg a lap az OTP Banktól. Az új kötvény iránti kereslet mögött nem kizárólag a lakosság eurómegtakarításainak megjelenése, átcsoportosítása áll. A lapnak név nélkül nyilatkozó hazai befektetési alapkezelők elmondták, hogy ők is vásároltak a papírokból. A mennyiségről nem akartak beszámolni, azonban megjegyezték, hogy megéri számukra, mert az árfolyamkockázat kivédésére fordított költségeikkel együtt is tisztes reálhozamot tudnak elérni az állampapírral. A Pemákból az első körben 200 millió eurónyit ajánl fel megvételre az ÁKK.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!