Hiába gyengült csaknem 10 forintnyit az euróval szemben szerdán a forint, Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jegybanki alapkamat szintjén hagyta az egyhetes betéti tenderen meghirdetett kamatot, 11,75 százalékos a ráta ezen a héten is.

A forint árfolyama ennek megfelelően csütörtökön is esik. Az euró ára reggel nyitás után azonnal 406 forint fölé emelkedett, a dolláré 408-ig lőtt ki. 

"Nem érkeztek pozitív tegnap hírek a magyar jogállamiságról folytatott vita kapcsán, így a sajtóhírek szerint a szankciós szakaszba léphet tovább az ügy, és a keretösszeg egy részének megvonását javasolhatja az Európai Bizottság vasárnap este. Tegnap délután érzékenyen reagált a forint a hírekre, így az euró/forint árfolyama is gyors emelkedésnek indult, hamar a 405 forintos szintek felett találta magát. A következő időszakban kiemelten fontosak lehetnek az EU-val kapcsolatos hírek a forint szempontjából" - írta a KBC Equities reggeli hírlevelében. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!