Erősen ingadozott kedden a forint árfolyama az euróval szemben: míg 397,7 környékén is járt az éjszaka a kurzus, addigra reggel 9 után nem sokkal már 395,5 alá is benézett. 

Délutánra viszont a forint veszített a nyereségéből: 396,75-ig gyengült a korábbi szinthez képest, de este 20:15-re megközelítette a 394,3-as árfolyamot az euróval szemben a Stooq.com adatai szerint.

A dollárral szemben is 0,8 százalék körül hozott a forint, itt viszont kevésbé volt megtört az erősődő pálya, amellyel elérte a 374,6-os szintet negyed kilencre.

A cseh koronán is sokat, 0,75 százalékot hozott estig a forint: 15,976 környékén volt az árfolyam.

A zlotyval szemben nem volt ilyen erőteljes a forint, de 85,1-ig tudott zárkózni, ami 0,35 százalékot meghaladó plusz.

A nyaralóknak jó hír, hogy 1 százalék felett dolgozott le az elmúlt időszak gyengüléséből a forint a horvát kunával összevetve. A váltás 52,72 környékén állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!