Este hat órára az euró árfolyama 371,85 forintra emelkedett a kora reggeli 370,74 forintról, ami a forint 0,3 százalékos napi gyengülésének felel meg. A dollár jegyzése 344,68 forintra ment fel a kora reggeli 342,00 forintról, a svájci frankot pedig 359,51 forinton jegyezték este hatkor a kora reggeli 358,56 forint után. A forint a dollárral szemben 0,8 százalékkal, a svájci frankkal szemben 0,3 százalékkal gyengült pénteken.

A forint az euróval szemben este 7 órára már 372 fölé is gyengült már. A napon belüli 0,4 százalékos gyengüléssel a régiós valutákhoz képest többségében alulteljesítő volt a Stooq.com adatai alapján. A cseh korona este 7-ig 0,07 százalékot, a román lej 0,03 százalékot erősödött. A lengyel zloty viszont hasonló pályán volt az euróval szemben: 0,22 százalékos mínuszban állt.

Péntek esti jegyzésén a forint a hét eleji kezdéshez képest 1,1 százalékkal áll erősebben az euróval, 0,9 százalékkal erősebben a dollárral és 2,4 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

A hónap eleje óta a forint gyengült az euró és a dollár ellenében, sorrendben 1,2 és 3,8 százalékkal. A svájci frankkal szemben viszont szerény 0,1 százalékos nyereségre tett szert a hónap eleje óta.

Az év eleji jegyzéséhez képest mindhárom devizával szemben gyengébben áll a forint, sorrendben 0,8 és 6,3, valamint 1,1 százalékkal.

A Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX is mínuszban zárt pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!