A piacok kedvezően értékelték a szerdán publikált brit inflációs adatokat. A brit infláció júniusban a várt 8,2 százalék helyett tavaly március óta a legalacsonyabbra, 7,9 százalékra csökkent a májusi 8,7 százalékról. A délelőtt folyamán megjelenő euróövezeti fogyasztói árindexektől is az inflációs nyomás enyhülésére utaló kedvező jeleket várnak a piaci szakértők.

A STOXX 600 összeurópai index 0,49 százalékos, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,63 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést. 

Az előző napi nyereséges zárást követően

  • Londonban 1,02 százalékkal emelkedett a nyitáskor az FTSE-100 index, 
  • a frankfurti DAX 0,35 százalékkal kezdett magasabban, 
  • CAC-40 Párizsban 0,78 százalékkal erősödött a nyitáskor. 

Milánóban 0,54 százalékos, Madridban 0,63 százalékos indexemelkedéssel indult a szerdai kereskedés.

Ma utoljára vásárolható Mol-részvény osztalékért

Minimális pluszban rajtolt a BUX. A BÉT-en enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés.

Megtorpant az olajár emelkedése?

Az olajár megtorpanni látszik szerdán reggel az előző napi másfél-két százalékos emelkedés után, amit Kína keresletösztönző tervének és annak köszönhetően ért el, hogy megjelentek a világpiaci kínálat szűkülésének jelei.

Az európai kereskedési idő kezdetén a Brent nyersolaj ára 0,07 százalékkal állt magasabban 79,68 dolláron hordónként, a WTI ára pedig 0,20 százalékkal csökkent 75,59 dollárra.

Az arany ára a dollár gyengülésével párhuzamosan elért két havi csúcsról korrigált lefelé szerda reggel. A spot ár 0,16 százalékkal csökkent 1975,59 dollárra unciánként.

A dollárindexnek a múlt heti két százalékos csökkenéssel elért 15 havi mélypontról felfelé korrigálva sikerült ismét 100 pont feletti értéket elérnie. A dollárindex 100,17 ponton áll 0,24 százalékos emelkedéssel.

Az euró a dollárral szemben elért 17 havi csúcsról húzódott kissé vissza, 0,12 százalékkal 1,1212 dolláros jegyzésre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!