A részvénypiac forgalma 19,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint inkább optimista volt a hangulat az európai tőzsdéken, bár a nap végére kissé elbizonytalanodtak a befektetők. A BUX mérsékelt pluszban tudott zárni, a tőzsdeindexet a Richter húzta a hét utolsó kereskedési napján.

A szakértő úgy látja, a nemzetközi mozgásokat továbbra is az orosz-ukrán háborúról érkező hírek határozzák meg, bár a piac már nem reagál annyira érzékenyen.

Az OTP árfolyamát ugyanakkor nyomás alatt tartja az a bejelentés, hogy a bank felülvizsgálja oroszországi leánybankja működését, és elemzi az orosz piac esetleges elhagyásának feltételeit és következményeit - tette hozzá.

 

  • A Mol 20 forinttal, 0,72 százalékkal 2810 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 0,93 százalékkal 11 700 forintra csökkent, forgalmuk 14,7 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,49 százalékkal 403 forintra esett, forgalma 168,4 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 155 forinttal, 2,16 százalékkal 7340 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.
  • A BUMIX 4126,59 ponton zárt pénteken, ez 26,68 pontos, 0,65 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!