A kedden kiadott gyorsjelentés szerint a Novartis az egy évvel korábbinál 4 százalékkal nagyobb, 14,34 milliárd dollár értékesítési árbevételt ért el a harmadik negyedévben, felülmúlta az elemzők által várt 14,31 milliárd dollárt. A cég részvényarányos adózott eredménye ugyanakkor 4 százalékkal 1,26 dollárra esett, a szakértők 1,29 dollárra számítottak.

A Novartis azt közölte kedden, hogy a cég működési eredményét 7 százalékponttal gyengítette a kedvezőtlen árfolyamalakulás, így elsősorban a jen, valamint a feltörekvő országok devizáinak jelenős gyengülése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!