A részvénypiac forgalma 13,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: az európai részvénypiacokon enyhén negatív volt a hangulat, de nem annyira, mint a budapesti tőzsdén.

Főként a Richter esett sokat, bár a vállalatot érintő hírek nem érkeztek. A Mol árfolyama szintén gyengült a szerdai kereskedés során, pedig olaj- és gázipari cégek részvénye pozitívan szokott reagálni az olajár emelkedésére

– jelezte.

A szakértő úgy fogalmazott, hogy a magyar piacon elég sok olyan mozgás van az utóbbi időben, amit nehéz indokolni; példaként említette az Opus árfolyammozgását is.

Kiemelte ugyanakkor, hogy az OTP jól teljesített, összhangban az európai bankszektorral.

A Mol árfolyama 48 forinttal, 1,76 százalékkal 2682 forintra csökkent, 815,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,62 százalékkal 14 580 forintra erősödött, forgalmuk 7,5 milliárd forintot tett ki.

A Richter-papírok árfolyama 375 forinttal, 4,08 százalékkal 8820 forintra esett, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

A Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,65 százalékkal 464,50 forintra nőtt, forgalma 160,9 millió forint volt.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4473,79 ponton zárt szerdán, ez 179,08 pontos, 3,85 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!