Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az euró reggel fél nyolckor 391,30 forintra erősödött a kedd kora esti 390,90 forintról.

A svájci frank árfolyama 409,72 forintról 410,59 forintra, a dolláré pedig 360,21 forintról 361,41 forintra emelkedett.

Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,0851 dollárról 1,0826 dollárra gyengült.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén.

Az MNB élt a lehetőséggel, és bevállalt egy nagyobb vágást: ITT írtunk részletesen az előzményekről. A jegybank kedden gyorsított az eddigi 75–75 bázispontos kamatcsökkentési ütemén, és ezúttal 100 bázisponttal mérsékelte az alapkamat szintjét. Az Economxnak nyilatkozó piaci elemzők szerint ez az ütem sokáig nem tartható, hamar kifullad majd, de az ilyen mértékű kamatvágásra most volt tere a monetáris tanácsnak. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!