Gyengült kedden a forint a jegybanki kamatdöntést követően a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén.

Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke online háttérbeszélgetésen elmondta, hogy az alapkamat-csökkentés ütemének átmeneti felgyorsítását az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az árstabilitás fenntartható eléréséhez továbbra is fegyelmezett és stabilitásorientált monetáris politikára van szükség.

Az eurót este hat órakor 390,90 forinton jegyezték a kora reggeli 389,38 forint után. A dollár jegyzése 360,21 forintra ment fel 358,80 forintról, a svájci franké pedig 409,72 forintra 407,84-ről.

Az euró jegyzése nap közben 390,99 forinton elérte idei csúcspontját. A dollár idei legmagasabb jegyzése 363,64 forint volt február 14-én, a svájci franké pedig 418,53 forinton január 30-án.

Kedd esti jegyzésén a forint két százalékkal áll gyengébben az év eleji kezdésnél az euróval, 3,7 százalékkal gyengébben a dollárral és 0,7 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!