Az amerikai pénzügyminisztérium kimutatása szerint augusztusban már a harminckilencedik egymást követő hónapban volt japán tulajdonban a legtöbb amerikai állampapír annak ellenére, hogy júliushoz képest 34,5 milliárd dollárral, 1199,8 milliárd dollárra esett az ország amerikai állampapír-portfóliója - írja az MTI.

Az amerikai állampapírok legnagyobb tulajdonosainak listáján Japán után Kína a második, amely 1,8 milliárd dollárral, 971,8 milliárd dollárra növelte portfólióját.

Az élbolytól messze lemaradva Nagy-Britannia volt az amerikai állampapírok harmadik legnagyobb tulajdonosa 644,7 milliárd dollárral, utána a Kajmán-szigetek a negyedik 307,3 milliárd dollárral, az ötödik pedig Luxembourg 306 milliárd dollárral.

A tíz legnagyobb tulajdonos között van még Svájc, Belgium, Írország, Franciaország és Tajvan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!