Az amerikai Moshulu Enterprise Partners részvénytársaság csatlakozik az OTP Bank csoportszintű startup programjába, hogy mentori szolgáltatásokkal támogassa annak Európai és Európán kívüli startup cégeit. 

A Moshulu – melynek alapítója, Szabó Lívia nemrég a Napi.hu-nak adott interjújában a CBDB és a digitális jegybankok létrehozásának fontosságáról beszélt – egy amerikai inkubátorcég, amely több mint 600 startuppal dolgozik együtt, és a tőkebevonástól az angyalbefektetésekig segíti az előrejutásukat. A Moshulu átfogó szolgátatást kínál (ide értve a mentorálást, a tanácsadást, fundraising-et, a piacelemzést és vállalat felvásárlási szolgáltatásokat is) és tanácsadói mentorhálózatában többek közt a Microsoft, a Nokia, a Visa, a Qualcomm és a Fed . vezetői is szerepet vállalnak.

A két éve megújított Rapid assessment programukkal és a Global Bridge ProgramTM-mal terveket készítenek kis- és középvállalatok számára a terjeszkedésük és fejlesztésük támogatására; a cégeket az amerikai-, főként a kaliforniai piacra belépésben segítik.

Az OTP Bank a Moshulut az 5 éve működő, nemzetközileg is elismert OTP Startup booster programjához hivta meg. Ez a nemzetközi program a már validált termékkel rendelkező, vagy intenzív növekedési (scaleup) fázisban lévő startupokat keres validált termékekkel a világ minden tájáról, lehetőséget adva arra, hogy célorientált, üzletközpontú és kölcsönösen előnyös partneri kapcsolatokat építsenek ki az OTP Bankkal.

A startup ökoszisztéma végül is az egymást segítő emberek hálózataira épül. Azért tettük a Moshulunál a mentorálást a startup tevékenységeink részévé, mert segít áthidalni a sok mentális és működési hiányosságot akkor, amikor a startupok és a vállalatok együtt dolgoznak

- mondta Szabó Lívia. A Moshuluban egyesítik a stratégiát, a vállalatvezetést és a végrehajtást annak érdekében, hogy támogassák "az OTP küldetését a digitális célkitüzéseiben és nemzetközi kínálatainak kialakításában".

Az OTP programja három hónapos előkészítő fázissal indul, amely után a legsikeresebb startupok bekerülnek egy féléves bevezetési szakaszba. Ennek célja a tesztelt megoldások teljes körű, élő integrációja a bank működésébe.

A programba a most partnerül hívott Moshulun kívül az Amazon Web Services, a Microsoft, a Portfolion, a MasterCard, az UBI Global, a Kiwi Tech, az EIT Digital, a Fintech Innovation London, a HUB HUB és a British Embassy Budapest dolgozik együtt.