Korunk legmodernebb technológiai és digitális megoldásait használja majd a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. új gyártó üzeme Dunavecsén, amelyben várhatóan 2024-ben indulhat meg a termelés. Az üzemben elektromos elosztóberendezésekhez szükséges középfeszültségű termékeket állítanak majd elő. A beruházás értéke eléri az 16 milliárd forintot (40 millió eurót) - jelentette be a francia alapítású, multinacionális vállalat.

Az "okosgyár" területe 20 ezer négyzetméter lesz, itt a tervek szerint 500 magasan kvalifikált munkahelyet hoznak létre, főként a környéken élőknek 2025 után.

A helyszínválasztásban nagy szerepe volt az M8-as autópálya, valamint a Schneider Electric Szigetszentmiklóson működő Közép-európai Logisztikai központja (CEELog) közelségének, valamint annak, hogy a társaság globális beszerzési központja (GSC) szintén Magyarországon, Budapesten működik. Az új üzem alkalmas lesz az európai piaci igények teljeskörű kiszolgálására.

„Az új beruházás egyértelmű megerősítése Magyarország kiemelt szerepének a Schneider Electricnél, és tovább növeli versenyképességünk a középfesztültségű termékek európai piacán. Vállalatcsoportunk növekedésre számít a jövőben. Gondoljunk csak a fosszilis tüzelőanyagok kiváltására és a megújuló energiafelhasználás egyre növekvő arányára mind kiskereskedelmi, mind ipari oldalon; az e-mobilitás kiemelkedő térnyerésére; vagy a digitalizáció valamint az adatközpontok iránti egyre erőteljesebb igényekre. Mindezek eredményeképpen folyamatosan fejleszteni kell a közműhálózatokat, optimalizálni energiafelhasználásunkat. Éppen ezért a Schneider Electricnél készen állunk a mostanihoz hasonló beruházásokra és fejlesztésekre, hogy a lehető legkomplexebben és a legmagasabb szakmai színvonal mellett tudjuk kiszolgálni ezeket a felmerülő igényeket” – mondta a közlemény szerint Veres Zsolt, a Schneider Electric vezérigazgatója.

Extra juttatást adtak augusztusban

A magyarországi vállalat augusztusban egyszeri, 200 ezer forintos cafeteriajuttatást adott dolgozóinak az infláció, illetve az emelkedő megélhetési költségek ellensúlyozására .

Hosszútávon gondolkodnak

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon, mintegy 2000 főt foglalkoztat

  • négy gyárában (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzemben) és
  • egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központjában (CEElog Szigetszentmiklós).
  • Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ (Front Office) és
  • az Energia- és Fenntarthatósági Szolgáltatóközpontjának (SB, Sustainability Business) európai központja.
  • A globális pénzügyi-beszerzési szolgáltatási központjának (GSC, Global Supply Chain) szintén a magyar főváros ad otthont.