Az elmúlt évek alapján egyértelműen látszik, hogy az Apple hosszú távon szeretné elérni, hogy az iPad képes legyen kiváltani egy laptopot. Bár az iPadOS is ezt a törekvést hivatott támogatni, egyelőre még mindig nem tart ott a konfiguráció, hogy ezt valóban megtegye – írja a hvg.hu.

Az Apple azonban úgy tűnik, nem adja fel a harcot. A Bloomberg újságírója, Mark Gurman nemrég arról írt, hogy a cupertinói cég a jövőben a jelenleginél jóval nagyobb iPadeket szeretne piacra dobni. A név nélkül nyilatkozó források szerint az Apple már 2023-ra átszabhatja a 11 és a 12,9 colos iPad Prót, amiből 14 és 16 colos változatokat készítene.

A BGR szerint az Apple egyébként eddig a 12,9 colos iPad Próval került a legközelebb ahhoz, hogy táblagép helyett egy érintőképernyős laptopról beszélhessünk, ám az iPadOS egyelőre nem tudja azt nyújtani, amit a macOS vagy épp a Windows. Emiatt önmagában a nagyobb kijelző nem oldaná meg a problémát, de ha tényleg jönnek a nagyobb gépek, az azt is jelenti, hogy az Apple nagyon magabiztos a szoftveres oldallal kapcsolatban.