A jelenlegi gazdasági helyzet a vendéglátóiparban is mély nyomot hagy, egyre nehezebb megtartani a meglévő vendégkört, valamint növelni a forgalmat. A melegétel utalványt elfogadó éttermek bevételének átlagosan 20-30 százalékát a munkaidőben utalványokkal fizető vendégek teszik ki. A Sodexo Pass 1995 óta forgalmazza MELEGÉTEL utalványát, amelyhez kapcsolódóan elindította új, egészséges életmódhoz kapcsolódó programját, a Vitál Klubot. A kezdeményezés célja, hogy a csatlakozó éttermi partnerek olyan előnyökhöz jussanak, amivel sikerül megtartani vagy akár növelni forgalmukat.
A jelenlegi gazdasági helyzet minden hazai vállalkozást nehéz feladat elé állít, így van ez a vendéglátóiparban is. A Sodexo Pass MELEGÉTEL utalványához kapcsolódóan létrehozta a Vitál Klubot, amely segítségével az utalvány felhasználók munkanapjaikon is odafigyelhetnek az egészséges étkezésre.
Az ebéd a legfontosabb étkezés, amelyről a hétköznapokban sem szabad megfeledkezni. A munkahelyi helyes étkezés nagymértékben javítja a teljesítőképességet, amely mind a munkáltató, mind az alkalmazott érdeke. A program segít abban, hogy a Sodexo MELEGÉTEL utalvánnyal rendelkezők megtalálják azokat az éttermeket, vendéglátóhelyeket, ahol friss, egészséges ételeket is kínálnak.
A folyamatosan bővülő hálózatba kizárólag azok az éttermek léphetnek be, amelyek megfelelnek a dietetikus által felállított kritériumrendszernek. A kiválasztott éttermek már meglévő étlapjukat Bereznay Tamás, a Kárpátia Étterem és a Sodexo Vitál Klub séfjének korszerű, és egészséges receptjeivel színesíthetik. Bereznay kéthavonta új ötletekkel segíti a vendéglátósokat, hogy ételkínálatuk megfeleljen a program kritériumainak. Az első időszakban, amely június 30-ig tart, különböző ízvilágú szárnyas ételek közül válogathatnak, úgy mint a citromos-chilis csirkecombok, vagy a pulykabrassói paprikával és paradicsommal. A Sodexo Vitál Klub éttermek vállalják, hogy a finom falatok mellé minden utalvánnyal fizetőnek a periódustól függően más-más egészséges kényeztetést is adnak.