Megszakadtak a közös olcsó elektromos autó fejlesztéséről szóló tárgyalások a Volkswagen és a Renault között a helyzetet jól ismerő két forrás állítása szerint.

A Reuters beszámolója szerint

a projektből azért nem lesz semmi, mert a kínai autógyártók annyira lenyomták az árakat, hogy azzal már nem tudják tartani a lépést a nyugati gyártók.

A portál információi szerint a Volkswagen így egyedül valósíthatja meg a megfizethető elektromos autóról szóló projektet, a VW forrásai szerint az elektromos járművek tervéről heteken belül döntés születik.

Thomas Schaefer, a Volkswagen vezérigazgatója kijelentette, hogy 2027-ig szeretne egy alacsonyabb árú elektromos autót piacra dobni.

A Renault pedig tovább fejlesztheti egyedül az elektromos Twingót, amit a tervek szerint 2026-ban dobnának piacra, de nyitottak maradtak más partnerek felé is, mint például a Nissan és a Mitsubishi.

Felfoghatatlan összeget bukik minden elektromos autón a patinás gyártó

A Ford villanyautós részlegének veszteségeit a kereskedelmi célú járműveket gyártó, valamint a belsőégésű motoros és hibrid személyautókkal foglalkozó részlegnek kellett kompenzálnia.