A csütörtöki Hivatalos Értesítőben közzétette 2023-as pénzügyi kimutatását a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség. A végeredmény mínuszos, 1,2 milliárd hiányzik a pártkasszából. A kimutatásban a félmillió forintot meghaladó adományt nyújtó személyek nevét is közzétették – olvasható az Index cikkében.

A portál azt írja, tagdíjakból 2023-ban 288 millió forint gyűlt össze, a központi költségvetésből származó támogatás mértéke pedig kicsivel több mint egymilliárd forint volt. Ehhez adódott hozzá a párt országgyűlési képviselőcsoportjának nyújtott 574 millió forint állami támogatás, valamint 52 millió forint egyéb hozzájárulás és adomány. A pártnak emellett 199 millió forint egyéb bevétele is volt.

Az összes bevétel a gazdasági évben így 2 milliárd 127 millió forint lett.

A beszámoló szerint a párt 160 millió forintot fordított „egyéb szervezetek” támogatására, 1 milliárd 900 millió forintra rúgtak a működési kiadások, 11 és fél millió forintot fordítottak eszközbeszerzésre.

A politikai tevékenység kiadása 1 milliárd 277 millió forintot,

míg az egyéb kiadások öt és fél millió forintot értek el. Így a párt összes kiadása meghaladta a 3 milliárd 355 millió forintot.

Összesítésként elmondható, hogy

a Fidesz 2023-ban 1,2 milliárd forintos veszteséget hozott össze.

A dokumentumból kiderült, hogy a legtöbb adománnyal Deutsch Tamás járult hozzá a párt költségvetéséhez, az EP-listavezető 4 184 132 forinttal támogatta a pártot.