A Foxpost közlése szerint péntek reggel felszámolta a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatáját, amelyet az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére állítottak fel. A csomagforgalom mostanra minden automatánál normalizálódott, ezzel együtt pedig a rendkívüli intézkedések is megszűntek.

Bengyel Ádám, a Foxpost vezérigazgatója úgy nyilatkozott: egyeztetéseket folytatnak a terhelés növekedéséért felelős partnerükkel annak érdekében, hogy a jövőben ne ismétlődjenek meg hasonló események.

Ahogy arról korábban az Economx is beszámolt, április végén szökőárszerű terhelés érte a Foxpost rendszerét, mivel a Vinted nevű független e-kereskedelmi piactér rövid határidővel hirdetett meg ingyenes csomagküldési akciót.

A csomagforgalom emiatt ugrásszerűen megnőtt, emiatt pedig még a futárok munkaidejét is meg kellett hosszabbítani, és ideiglenes automatákat állítottak fel.

Rést találtak a Foxpost pajzsán, egymillió ügyfél adata volt a tét

A Foxpost vezérigazgatója szerint még tavaly október 21-én egy tervezett rendszerfrissítést végzett a csomagküldő szolgáltatás, azonban ez technikai hibákhoz és adatlopáshoz vezetett, szivárgás ugyanakkor nem történt.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→