Mennyibe kerül idén a boldogító IGEN?
Mennyibe kerül idén a boldogító IGEN?

Mennyibe kerül idén a boldogító IGEN?

Ha esküvőzésről van szó, évről-évre nagyobbra kell nyitni a pénztárcát. Az Economx legújabb adásában Hajnik Ágota a Menyegzőre Fel alapítója, esküvőszervező a realitás talaján maradva elmondja, hogy mennyit illik a borítékba tenni. A szakember arról is beszélt, hogy mára megdőlt az az állítás, hogy nullásra ki lehet hozni egy esküvőt.
Gáll Csongor, 2024. május 3. Fotó: Getty Images

A 2024-2025-ös esküvőket sem kerüli el a drágulás. Hajnik Ágota kiemelte, hogy idén a fő szolgáltatók, azon belül is a rendezvényhelyszínesek és a cateringet nyújtó cégek szolgáltatásaiért kell többet fizetni, mint eddig. Hangsúlyozta, hogy egy jövő évi esküvő szervezésénél fontos elolvasni a szerződésben az apróbetűs részt, ugyanis gyakran már előre meghatározzák az áremelést. Hozzátette, ezzel nincs gond, ameddig a megfelelő arányú emelkedést kívánnak felszámolni.

Hajnik Ágota esküvőszervező kitért arra, hogy a legnagyobb spórolást a létszámcsökkentéssel lehet elérni.

A hazai esküvők átlagosan 70 fővel zajlanak, ami mindennel együtt 8-9 millió forintot is nyomhat.

A násznép részéről illendő volna annyit tenni a borítékba, amennyi a vacsora és a szállás ára. Ezzel még mindig nem térül meg az esküvőszervezés összes kiadása, ugyanis ez a 2 tétel csupán a 40 százalékát teszi ki az esküvői költségvetésnek.

A Menyegzőre Fel alapítója megemlítette a szertartás trendjét, ami 10-15 fővel zajlik. Tapasztalatai alapján ez az egyik legmeghittebb és egyben legköltséghatékonyabb formája az esküvői ünneplésnek.

Az Economx videocastjában kitértünk az esküvőszervezőket érő kritikákra. Hajnik Ágota szerint egy jó esküvőszervezővel járó költségek, akár háromszorosan is megtérülhetnek.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Mennyibe kerül idén a boldogító IGEN?

Ha esküvőzésről van szó, évről-évre nagyobbra kell nyitni a pénztárcát. Az Economx legújabb adásában Hajnik Ágota a Menyegzőre Fel alapítója, esküvőszervező a realitás talaján...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.