Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyetem közleménye szerint a régió legjobban felszerelt kisállatklinikáján gyógyulhatnak majd a vakvezető kutyák.

Az Állatorvostudományi Egyetem több millió forint értékű felajánlása a gazdák és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) számára is jelentős segítség, mert a Vakvezetőkutya-kiképző Központ csak alapellátást nyújt – írták.

A megelőzés, illetve a szakszerű és gyors ellátás a munkakutyának minősülő vakvezető kutyák esetében elsődleges fontosságú cél, és egyben társadalmi érdek is

– fogalmaztak.

A tájékoztatás szerint a vakvezető kutyák genetikai adottságaikat tekintve a legjobbak közé tartoznak, a komplex kiképzésnek köszönhetően rendkívül fegyelmezettek, idegrendszerük kiemelkedően jó. Magyarországon több mint száz ilyen kutya segíti a hétköznapokban a vakokat és gyengénlátókat, valamennyi társállat tulajdonosa az MVGYOSZ tagja.

A gazdákkal szemben elvárás, hogy a kutyákat legalább félévente elvigyék állatorvoshoz, szűrő-, illetve általános állapotfelmérő vizsgálatra,

a túltenyésztés ugyanis esetükben is okoz fajtabetegségeket, amelyek időben való felismerése és kezelése elsődleges.

A Vakvezetőkutya-kiképző Központban a kutyák alapellátást kapnak, ott speciális szaktudást és felszereltséget igénylő beavatkozásokra nincs lehetőség. Az Állatorvostudományi Egyetem Kisállatklinikáján viszont minden adott a legmagasabb színvonalú ellátáshoz, a felajánlás ezért nagy segítség a társállatoknak, a gazdáknak és a Szövetségnek egyaránt.

Az Állatorvostudományi Egyetem felajánlásának pénzben kifejezhető értéke 5 és 10 millió forint közé tehető évente.