Az Offshore Wind Business közlése szerint lassan a végéhez közeledik Tajvan legnagyobb tengeri szélfarmjának építése. A  111 darab, egyenként 8 MW teljesítményre képes Siemens Gamesa (SG 8.0-167 DD típusú) szélturbina közül már 71-et telepítettek. A 2019 óta gyártott típusból ezer darabot tervezett legyártani a Siemens, a kifejezetten erős szélviszonyokra fejlesztett konstrukció méretét jelzi, hogy a rotorlapátok által leírt körpálya átmérője 167 méter.  

A 900 MW-os Greater Changhua 1 & 2 tengeri szélerőmű-projekt Tajvan eddigi legnagyobb megújuló energiás beruházása, de az ennél is érdekesebb információ, hogy a turbina-alkatrészek első kontingense csupán áprilisban indult el Taichung kikötőjéből, melyből az első turbinát pedig a Seajack Scylla szélturbina-szerelő hajóról már április végén installáltak a helyszínen.

A lap közlése szerint a Seajack Scylla most is a Changhua megyei partoktól 35-50 kilométerre található projekt helyszínen tartózkodik, ahová a még telepítésre váró 40 turbinát hajón szállítják majd.

A projektért felelős Orstedről lapunk korábban tösször is írt már. Ez az a dán központtal működő multicég, amely két éve a világ legfenntarthatóbb vállalatává fejlődött - alig nyolc év alatt, onnan indulva, hogy Dánia legnagyobb szén-dioxid-kibocsátójaként egy új vezetőt hívott meg a cég élére. Henrik Poulsen pedig 2012-2020 között megépítette a világ legjobb cégét, majd felmondott. 

Az Orsted, mely ma már kifejezetten nagy játékosnak számít az ázsiai szélenergia telepítési piacon, a tajvani projekttel kapcsolatban kénytelen volt a koronavírus járvány miatt átütemezni a teljesítést. De a vállalat szerint jó irányba tart, és arra számít, hogy 2023-ban a szélerőműpark egészét üzembe helyezik.