A Happy Meal menü - amelyet a cég 1979-ben vezetett be - sok támadást kapott az elmúlt években. Ezért kellett többek között egészségesebbé változtatniuk a kínálatot és a cég ígérete szerint 2022-ben a sajtburgert kiveszik a választható szendvicsek közül.

Az ételek mellett a játékokat is gyakran érte támadás. 2019-ben két brit lány egy petíciót is indított a McDonald's és a Burger King ellen azt követelve, hogy hagyjanak fel a műanyag játékok forgalmazásával. A kezdeményezért 500 ezren támogatták.

A McDonald's pár éve már könyveket kínál a menük mellé és a játékok is újrahasznosított műanyagból készülnek. A cég 2018 óta 30 százalékkal csökkentette azon műanyag-felhasználását, amelynek előállításához fosszilis tüzelőanyagot használtak. 2025-re 90 százalékos csökkentés a cél - olvasható a portálon.

A cég korábban egy tájékoztatón azt közölte, hogy évente több mint 1 milliárd játékot adnak el. Ígéretük szerint az új, környezetbarát darabok sem kerülnek majd többe.

Jenny McColloch, a McDonald's fenntarthatósági vezetője szerint nem a közösségi nyomásra változtatnak, hiszen vannak olyan innovációk, amelyeket már 2019 előtt bevezettek.