A Lidl Portugal piacra dobta az első igazoltan portugáliai eredetű vegán bolt, amely a rövid és frappáns Indelével Vegan Tinto Regional Alentejo nevet kapta - írja az European Supermarket Magazine. A különböző szőlőkből készülő bort rubintos színéről, érett vörös gyümölcsös aromájáról és finom meleg, kiegyensúlyozott zamatáról lehet felismerni - fogalmaz szívhez szólóan a hírportál.

Az újfajta bort Parras borvidékén készítik egyedi gyártási technológiával. Amikor a szőlő eléri ideális érési szakaszát a termést biztonságba helyezik annak érdekében, hogy elkerüljék az oxidálódást és megőrizzék aromájának egyedi jellegzetességét. A szőlőkből készülő musttal hasonlóan barátságosan bánnak, ám szemben a hagyományos borokkal, amelyek készítését állati eredetű anyagokkal és tojássárgájával gyorsítják meg, ez eseten minden ilyen segédanyagot növényi vagy ásványi eredetű kiegészítővel helyettesítenek.

A Lidl portugáliai érdekeltsége körülbelül 40 hazai bortermelővel dolgozik együtt. Ennek köszönhetően az áruházlánc polcain található borok 60 százalékának származási helye Portugália. A 2019-es pénzügyi évben emellett a Lidl Portugal hárommillió palack portugál bort exportált 15 olyan országba, ahol a diszkontlánc tevékenykedik