A Purosangue átlagos eladásai nem több mint 20 százalékát teszi majd ki a cég eladásainak - idézi az Autonews Enrico Gallierát, a cég marketingfőnökét. Azt nem árulták el, hogy eddig mennyi előrendelés érkezett az autóra, csak annyit közöltek, hogy "a kereslet problémát jelent majd, de pozitív értelemben".

Állítása szerint a legtöbb hűséges Ferrari-vásárló meg szeretné venni az új modellt. Az autógyártónál már hagyomány, hogy a hivatalos bemutató előtt elkelnek a modellek, mivel meglévő vásárlóit arra csábítja, hogy a modelljeit is vegyék fel gyűjteményükbe - olvasható a portálon.

A Purosangue-t szeptemberben mutatják be a nagyközönség számára és a szállítások várhatóan 2023 elején kezdődnek meg. A kocsit egy V12-es szívómotoros, benzines erőforrás hajtja majd.

Érdekes lesz látni, hogy miként nőnek majd a cég eladásai. Nem véletlen, hogy a Ferrari a Lamborghinihez és a Porschéhez hasolította magát.

A Porsche 2001-ben, a Cayenne bemutatása előtti évben 54 234 autót adott el. 2005-ben volumene 96 794 darab volt. Tavaly a Porsche rekordot jelentő 301 915 autót adott el, aminek 57 százalékát a Cayenne és kistestvére, a Macan együttesen adta.

A Lamborghini ebben a hónapban közölte, hogy az Urus lett a legkelendőbb modell a márka történelmében. A 2018-ban bemutatott kocsiból eddig 20 ezret gyártottak. Tavaly a Lamborghini 8405 autót adott el, ennek 60 százaléka volt Urus.