A Tesco kutatása alapján a brit háztartások háromnegyedében bontatlan csomagolású vagy felhasználatlan élelmiszereket dobnak ki, és a lakosság 37 százaléka legalább havonta megszabadul a feleslegessé vált ételtől.
Félmillió brit azonban még ennél is sűrűbben, naponta dobja a szemétbe az elfeledett élelmiszereket. Az élelmiszerpazarlást egyébként leginkább az időhiány és az előretervezés hiánya okozza.
A leggyakrabban kidobott élelmiszerek közé tartozik a csirkemell, a burgonya, a szeletelt kenyér, a fejes saláta, a tej és a banán. A brit vásárlók próbálnak tudatosságra törekedni: 60 százalékuk nagyobb odafigyeléssel szeretne vásárolni, hogy csak azt vegye meg, amire valóban szüksége is van.
A Tesco az Unileverrel együtt segít a briteknek, hogy tudatosabban tervezzék meg az élelmiszer-fogyasztásukat, és hetente egy nap úgy készítsenek ételt, hogy a konyhájukban már megtalálható alapanyagokból és a felhasználható maradékokból főznek. Ehhez a vásárlók recepteket is kereshetnek a Tesco honlapján az otthonukban lévő hozzávalók megadásával.
Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb
Parajd után itt a következő katasztrófa: eltűnt egy falu a föld színéről

Hamarosan nem házasodhatnak össze sem az unokatestvérek, sem a kiskorúak

Vérfagyasztó fenyegetést kapott Berlin, hamar elszabadulhat a pokol

Beszóltak a nyugdíjasok a kormánynak: alamizsnautalvány helyett méltó nyugdíjat akarnak
Forrnak az indulatok, a BYD-t okolja a csődbe ment autókereskedő

Sulyok Tamás megvétózott egy törvényt

Betegek ezreit sokkolhatja, ami most történt – ezt nehéz lesz pótolni

Durván elszálltak az árak: emiatt drágultak meg a szakmunkák

Mérlegre tettük: Karácsonyék vagy az Orbán-kormány az adósa a másiknak?
