A Decathlon sportboltlánc első üzlete a Tescóval együttműködésben nyílik meg Walesben, Cardiff városában: a sporttermékeket forgalmazó cég ugyanis a Tesco egyik üzletébe költözik be. Az első évben mintegy 90 ezer vásárlóra számítanak az új üzletben - derült ki a Retail Times kiskereskedelmi szakportál híréből.  

Egy másik kiskereskedelmi hírportál a Retail Gazette pedig arról írt, hogy a francia kézben lévő Decathlon 2020-ban jelentette be, hogy piacra lép Walesben, miután a régióban 2,5 millió fontra, azaz több mint 1 milliárd forintra ugrott az online értékesítés. A sportboltnak jelenleg 47 üzlete van az Egyesült Királyságban. 

A Tescóval való partnerség Lucia Varone üzletvezető szerint segít a cégnek abban, hogy olyanokkal is megismertethessék a Decathlont, akik még nem vásároltak itt. A Tesco és a Decathlon együttműködése azért is érdekes, mert a sportboltlánc tulajdonosa a francia Mulliez család, hozzájuk tartozik a Tesco egyik riválisa, az Auchan is, igaz, utóbbi a brit piacon az Auchan nem érdekelt.

Romániában sportsarok lett az Auchanban

Az azonos tulajdonosi háttér miatt érthető, hogy Magyarországon a Decathlon-üzletek jellemzően az Auchan áruházainak a közelében vannak.

Romániában pedig be is költöztek az Auchan áruházaiba a Decathlon termékei: kísérleti jelleggel önálló sarkot kaptak - adta hírül még tavasszal az Auchan romániai sajtószolgálata. A tervek szerint az év végéig 15 ilyen sarkot alakítanak ki, ám az együttműködés már márciusban elkezdődött az Auchan egyik áruházában.

A vásárlók hatvanféle terméket találhatnak a Decathlon kínálatából, köztük fineszeszközöket, kosárlabdákat, focilabdákat, kerékpár-kiegészítőket és kempingezési kellékeket. A két vállalat közleménye szerint az első tapasztalatok jók. A sportsarok megnyitását követő három napban 70 százalékkal nőtt azoknak a vásárlóknak a száma, akik ilyen termékeket vettek, szemben az elmúlt év azonos időszakával.