A Wizz Air megpróbálja Romániában betölteni a szintén fapados légitársaság Blue Air kiesése okozta űrt, ha nem is teljes egészében – írja a Maszol. Azt követően, hogy a Blue Air felfüggesztette a járatait, a magyar fapados társaság három új romániai útvonalon kezdett repülni, több másikon pedig növelte a járatok számát.

„Tettünk lépéseket előre, de nem teljesen, mert egyszerűen nincs több szabad kapacitásunk jelenleg, hiába van 171 gépünk, azok mind repülnek. Nem tudjuk ennyire gyorsan mozgatni a gépeinket, de meglátjuk, hogy mit tehetünk jövőre” – nyilatkozta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója az economica.net portálnak.

A közelmúltban a légitársaság megszüntette a szarajevói járatait, a felszabadult gépeket, pedig átirányította Bukarestbe, néhány újonnan beszerzettel egyetemben. Bukarest immár a Wizz Air legnagyobb operációs bázisa.

Nemzeti légitársasággá válni

Kolozsvár is nagyon fontos bázis és Iași is erőteljesen fejlődik. „Szeretnénk gyakorlatilag Románia nemzeti légi szállítójává válni” – mondta Váradi József.

A magyar légitársaság figyelemmel kíséri a szintén kritikus helyzetben levő, a kormány által mesterségesen életben tartott Tarom helyzetét is. „Nem tudom elemezni a Tarom helyzetét, nem ismerem a kormány szándékait. Nem számítunk a Tarom összeomlására, de ha bekövetkezik, reagálni fogunk a helyzetre” – nyilatkozta a vezérigazgató.