Tovább folytatódik az amerikai elnökválasztáson a szavazatok feldolgozása, ami több fordulatot is hozott: Immár sokkal esélyesebbnek tűnik Joe Biden, aki 253:213-ra vezet a CNN számításai szerint Donald Trumppal szemben.

Biden nagyot tudott fordítani északon, és hátrányból nyert Wisconsinban és Michiganben, amelyek 2016-ban Trump győzelméhez elengedhetetlenek voltak.

A végső győzelemhez 270 elektori szavazat kell, még hat államban folyik szavazatok számlálása.

Trump sokáig nagyon jól állt, a demokraták abban reménykedtek, hogy a végére maradnak a levélben leadott szavazatok, amelyek jelentős részt nagyvárosi, alapvetően demokrata kötődésű szavazóktól jönnek. Ez a számítás Wisconsin és Michigan esetében bejött, és Trump eredetileg 700 ezer szavazatos vezetése Pennsylvania államban is jócskán leszűkült.

Biden lelkesítette híveit, szorgalmazva, hogy minden szavazatot számoljanak meg. A Trump stáb eközben jogi eszközökkel próbálja akadályozni a további szavazatszámlálást.

Ahogy a folyamatok most állnak, az Bidennek kedvez, azonban a még megszerezhető elektori szavazatokkal Trumpnak is megvan az esélye a győzelemre.